Ограничение на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена през

...
Ограничение на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена през
Коментари Харесай

София въвежда зона с 30 км/ч ограничение на скоростта

Ограничение на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена през февруари по част от уличната мрежа в центъра на София. Пилотно зоната ще бъде въведена  в карето сред булевардите  " Пенчо Славейков ", " Прага ", " Скобелев " и  " Витоша ". На по-късен стадий се чака тя да обхване пространството между бул. “Христо Ботев ”, ул. “Алабин ”, бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Ангел Кънчев ".

" Ограничаването на скоростта за придвижване в центъра на столицата ще увеличи пътната сигурност и ще стимулира споделеното прилагане на зоните ", споделя зам.-кметът по превоз на София Кристиан Кръстев.  Уточнява се, че " Зона 30 "  ще бъде въведена с поставяне на съответните пътни знаци, бележещи началото и края на зоната. Очаква се това да подтиква и по-широкото потребление на алтернативни способи за напредване.

София работи и по плана си за нискоемисионни зони, където ще е лимитирано влизането на считани за " цапащи " коли. Първата мярка евентуално ще е възбраната на всички коли в центъра, които не имат евростандарт Евро 1 и част от Евро 2. Рестрикциите няма да важат за адресно записаните жители в обсега на тези нискоемисионни зони. 

Столичната община приготвя и разпоредба за нискоемисионните зони. Тя е на финалната права и в София се възнамеряват две зони - едната ще обгръща историческия център, а другата ще е с по-широк обсег.

Първата нискоемисионна зона е избрана в център на столицата -  между булевардите „ Сливница ”, „ Васил Левски ”, „ Патриарх Евтимий ”, „ Скобелев ” и ул. „ Опълченска ”. 

Втората е разширена, като се разполага сред булевардите „ Сливница ”, „ Димитър Николаев ”, „ Ситняково ”, „ Пейо К. Яворов ”, „ Никола Вапцаров ”, „ Черни връх ”, „ Хенрик Ибсен ”, „ Петко Тодоров ”, „ Иван Гешов ” и „ Константин Величков ”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР